Τζανακόπουλος: Βρίσκεστε σε απόλυτο πανικό – Θα απολογηθείτε για τα εκατ. που έρχονται και φεύγουν

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Νίκου Παππά μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα, προειδοποίοησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι θα έρθει η ώρα της απολογίας «για τα εκατ. ευρώ που έρχονται και φεύγουν» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης γιατί «βρίσκεται στον απόλυτο πανικό». Αναφέρθηκε στην απώλεια κυβερνητικού ελέγχου σε σχέση με την πανδημία, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, όπως επίσης στη βαθύτατη κρίση που επικρατεί στην οικονομία και τους θεσμούς.

  • «Σε αυτή τη συνθήκη η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει την ατζέντα» έκρινε και αποκάλεσε «κίνηση κενού συμβολισμού» τα άδεια υπουργικά έδρανα. Τόνισε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι ανάμεσά μας» μέσω «της κατασκευής αυτής της συκοφαντίας εναντίον του Νίκου Παππά».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι ο δεύτερος λόγος της πολιτικής εκδίκησης κατά του Νίκου Παππά οφείλεται στο «ανεξόφλητο γραμμάτιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του», οι οποίοι «δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου». Υπενθύμισε δε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών -για πρώτη φορά μετά το 1989- πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για συχνότητες που «εσείς τους παραχωρήσατε δωρεάν επί μία 25ετία». «Για να συνεννοούμαστε σε σχέση με τα κίνητρα και τα γραμμάτιά σας…» ξεκαθάρισε.

About Author