Σύσκεψη στο Μαξίμου: Τα 4.340 κρούσματα οδηγούν σε μία ακόμη αλλαγή πλεύσης

Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του libre μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις έχουν μπει και πάλι επί τάπητος τα μέτρα χαλάρωσης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξετάζεται το εύρος της χαλάρωσης, αν και προς το παρόν τουλάχιστον δεν αναμένεται κάποια ανακοίνωση για αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων επιμένει ότι αυτή τη στιγμή επιβάλλεται ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα περιλαμβάνει πιθανότατα το άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου και τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο στις 12 Απριλίου. Ωστόσο όλα θα κριθούν σε μία ακόμα κρίσιμη συνάντηση της επιτροπής , αύριο Τετάρτη, 31 Μαρτίου, όπου θα τεθούν επί τάπητος και όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία όμως προκαλούν διενέξεις. Οι επιφυλάξεις των λοιμωξιολόγων είναι ισχυρές και μέσα στην επιτροπή, με κάποιους από αυτούς να λένε ότι είναι πρόωρο το οποιοδήποτε άνοιγμα αυτή τη στιγμή.

Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου κι εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλύτερα. Υπενθυμίζεται ότι και στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητηθεί αν μπορούν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο και η απόφαση ήταν αρνητική.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα μιλήσει αύριο (31/03), στις 10:30, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο πλαίσιο της παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

About Author