Στα μαχαίρια Δερμιτζάκης-Παυλάκης: Το έκαψες!

Για δεύτερη φορά αντιπαρατέθηκαν στο Facebook ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης (φωτ.) με τον ιατρό ερευνητή Γιώργο Παυλάκη, με τα πνεύματα αυτή τη φορά να οξύνονται. Αφορμή μια ανάρτηση του δεύτερου:

Γράφει ο Γιώργος Παυλάκης:

Από ανάρτηση της φίλης Christina Pavlidou:

«..Μη χαλαρώνετε, η μεταδοτικότητα ιδίως των νέων στελεχών του ιού είναι εντυπωσιακή. Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταδόσεων συμβαίνει κυρίως ενδοοικογενειακά».

Επειδή ακούω διάφορα ανακριβή για τη μετάδοση του ιού και τι σημαίνει μετάδοση στο σπίτι, θα τα ξαναπώ έξω από τα δόντια και ας προσβληθούν μερικοί, ακόμα και “ειδικοί”, που έχουν πάρει σβάρνα και προτείνουν τη θεραπεία:

Αφού οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα σπίτια, να βγούμε από τα σπίτια στις πλατείες, δεν χρειαζόμαστε μέτρα, άρα λύσαμε το πρόβλημα. Με όλο το σεβασμό που μπορώ να μαζέψω για διαφορετικές απόψεις, αυτό δεν είναι σοβαρή άποψη. (Εσβησα 2-3 προηγούμενες παραλλαγές αυτής της πρότασης). Θα περίμενα, το λιγότερο, να μην επαναλαμβάνεται από επαγγελματίες, γιατί είναι δύσκολο να τους πάρω σοβαρά μετά από αυτό.

Γιατί ο ιός δεν γεννιέται εκ του μηδενός μέσα στα σπίτια, έρχεται απέξω. Κάποιος τον φέρνει από τη δουλειά (όλες οι δουλειές είναι ανοιχτές χωρίς μέτρα προστασίας), τα ΜΜΜ, τις επαφές που είχε ΕΞΩ από το σπίτι. Αν μπει ο ιός στο σπίτι, ιδίως τα καινούρια μεταλλαγμένα στελέχη, όλοι θα κολλήσουν, και μερικοί θα νοσήσουν, ή χειρότερα.

Αν λοιπόν περάσετε περισσότερη ώρα στην πλατεία πίνοντας ποτάκια χωρίς μάσκα και μετά μείνετε σπίτι σας για 8 ώρες αντί για 16, πάλι θα μολύνετε τους αγαπημένους σας στο ίδιο σπίτι, και έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθείτε.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις στρεψοδικίες.

Απάντηση έδωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης:

Το ποστ είναι τουλάχιστον αφελές και εσύ Γιώργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορεί να λέμε τέτοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Το βασικότερο πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση από μετάδοση που έρχεται από έξω αλλά η μετάδοση από άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογένειας που συναντιούνται σε κλειστούς χώρους (φίλοι, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες). Εάν αυτές οι συναντήσεις αντί να γίνουν μέσα σε κλειστό χώρο γίνονται σε ανοιχτό χώρο, τότε η μετάδοση πέφτει κατακόρυφα.

Manolis Dermitzakis το ‘καψες!

Και ο διάλογος συνεχίστηκε από τον Μανώλη Δερμιτζάκη:

George Pavlakis δε νομίζω. Εσείς το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κάτι που είναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζετε με ευχολόγια.

 

Πηγή: Euro2day

About Author