Μπαλάσκας: “Μεγάλη γκάφα και ανοησία το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη”

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να απαντήσει αν οι έλεγχοι έχουν χαλαρώσει οι έλεγχοι των μέτρων παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι αυτό είναι αλήθεια μετά τα πρωτοφανή περιστατικά της Νέας Σμύρνης.

Ωστόσο, απέδωσε τον άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς του 29χρονου, που πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις στην περιοχή, σε «γκάφα» και «ανοησία» ενός και μόνο συναδέλφου του.

«Όλοι έχουμε χαλαρώσει μετά τα ιδιαίτερα γεγονότα και τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης. Και εμείς οι αστυνομικοί, μετά τη μεγάλη εντός εισαγωγικών γκάφα και ανοησία που έκανε πάνω στην πλατεία ο συνάδελφός μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Μπαλάσκας.

Στην ερώτηση αν η αστυνομία φοβάται, ο συνδικαλιστής σχολίασε: «Δεν επηρέασε εμάς. Επηρέασε περισσότερο τον κόσμο. Επηρέασε την ψυχολογία του κόσμου, η οποία ήταν ήδη τεταμένη. Δηλαδή ο κόσμος ήταν ήδη στα όριά του. Όταν έγινε αυτό το περιστατικό ενδεχομένως μερικοί το χρησιμοποίησαν και για να δώσουν ένα ξέσπασμα, το οποίο εξελίχθηκε σε κοινωνικό ξέσπασμα με θύμα όπως πάντα τον αστυνομικό».

Επιχειρώντας δε να τα «μαζέψει», υποστήριξε ότι οι έλεγχοι δεν επηρεάζονται και ότι δεν έχουν μειωθεί οι εντολές για ελέγχους.

About Author