ΝΔ: Τηλεδιάσκεψη για την πολιτισμική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη έχει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα να εξελιχθεί σε μια Μητρόπολη της Γνώσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να προσελκύσει ξένους φοιτητές, είναι η διαπίστωση στην οποία κατέληξε τηλεδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου και πανεπιστημιακών.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη, η Θεσσαλονίκη διαθέτει 3 Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Μακεδονίας, Διεθνές), 9 νοσοκομεία με πανεπιστημιακές κλινικές, 3 μεγάλα αγροκτήματα, ένα εκπαιδευτικό δάσος, είναι η πόλη της καινοτομίας και της έρευνας (ΕΚΕΤΑ, Τεχνόπολις, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας) και η πόλη με τον νεότερο πληθυσμό στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της μετατροπής της Θεσσαλονίκης σε Μητρόπολη της Γνώσης στη ΝΑ Ευρώπη, να προσελκύσει ξένους φοιτητές και να δημιουργηθούν ευκαιρίες, έτσι ώστε να σταματήσει η εξαγωγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, αλλά και η επιστροφή όσων βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό.

Σχετικά με το θέμα αυτό παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που από το 2008 έχει ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα και την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, η οποία από φέτος λειτουργεί προπτυχιακό και μεταπτυχιακό αγγλόφωνο πρόγραμμα.
Η τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ σε συνεργασία με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author