Κομισιόν: «Πράσινη» η πυρηνική ενέργεια

Ο ερευνητικός «βραχίονας» της Κομισιόν, το Joint Research Centre (JRC), με απόφασή του συμπεριλαμβάνει την πυρηνική ενέργεια στους τομείς που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των επενδύσεων σε πράσινη ανάπτυξη.

Το JRC υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση που να δείχνει ότι η πυρηνική ενέργεια βλάπτει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας. Πρόσθεσε επίσης ότι η Φινλανδία και η Γαλλία αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αποθήκευσης αποβλήτων και πως με αυτά τα παραδείγματα θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν κι άλλα κράτη-μέλη.

Έρευνα δείχνει αυξανόμενη τάση του φαινομένου greenwashing από εταιρίες
Η Γαλλία, η Ουγγαρία και άλλα πέντε κράτη-μέλη θέλουν να ενσωματώσουν την πυρηνική ενέργεια σε επενδύσεις που έχουν τη στήριξη των ευρωπαϊκών ταμείων, ενώ αντίθετα κράτη-μέλη όπως η Αυστρία αντιτίθενται στην απόφαση της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, προσθέτοντας ότι πρέπει να μην περιλαμβάνονται επενδυτικά πρότζεκτ που αφορούν την πυρηνική ενέργεια στο ευρωπαϊκό «Green Deal».

Οι πόλεις πολεμούν για το πράσινο μέλλον τους
Η επόμενη πηγή ενέργειας που αναμένεται να αποτελέσει αιτία διαξιφισμών είναι το φυσικό αέριο, με την Κομισιόν να αναμένεται κι εδώ να λάβει θετική εισήγηση από το JRC για να προχωρήσει στη συμπερίληψη ανάλογων επενδυτικών προτάσεων στο ευρωπαϊκό ταμείο πράσινης ανάπτυξης.

 

 

Πηγή: www.rosa.gr

About Author