Σταϊκούρας: Πάνω από 14 δισ. η στήριξη για φέτος – Διπλή αποζημίωση για ιδιοκτήτες ακινήτων στα μέσα Απριλίου

Θα ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης το 2021, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας και νέα μέτρα για τον Απρίλιο, που θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών. «Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το δυσμενέστερο σενάριο για τον Απρίλιο», λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι η χώρα έχει ταμειακά διαθέσιμα 30 δισ. ευρώ, ενώ έχει δανειστεί 22 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια, απευθύνοντας προειδοποίηση για σύνεση, προκειμένου να μην ανέβει το κόστος δανεισμού.

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι φοροελαφρύνσεις το 2022 και μιλάει για προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και αντίστοιχη εναρμόνιση του ΕΝΦΙΑ, αλλά με συνεκτίμηση των συνθηκών της πανδημίας.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εξάλλου, μπορούν να προσβλέπουν σε διπλή αποζημίωση στα μέσα Απριλίου. «Δρομολογούμε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την καταβολή διπλής αποζημίωσης στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου, τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο, χωρίς δήλωση για τον τελευταίο μήνα», λέει ο κ. Σταϊκούρας.

About Author