Εφορία: Παράταση για ενστάσεις και αναστολές πληρωμών

Περιθώριο για δύο μήνες ακόμα δίνει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους, για να αμφισβητήσουν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τους φορολογικούς ελέγχους και να ζητήσουν αναστολή της καταβολής του φόρου. Με απόφασή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής παρατείνει έως και την 29η Απριλίου 2021 τις προθεσμίες για άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής, οι οποίες έχουν λήξει ή λήγουν από την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως και την 28η Απριλίου 2021.

Αντίστοιχα, η προθεσμία για την έκδοση απόφασης επί της ενδικοφανούς προσφυγής, που δεν έχει συμπληρωθεί από την 1η Μαρτίου 2021 έως και την 27η Οκτωβρίου 2021, εφόσον έως 1η Μαρτίου 2021 δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής, παρατείνεται έως και την 29η Οκτωβρίου 2021.

Η παράταση δόθηκε για λόγους δικαίου, καθώς εν μέσω πανδημίας οι φορολογούμενοι δεν μπορούσαν ούτε ραντεβού να κλείσουν με τράπεζες για να συλλέξουν δικαιολογητικά και να βρούν το δίκιο τους, απέναντι στους αυστηρούς ελέγχους της εφορίας. Υπενθυμίζεται ότι από το 2010, οι φορολογούμενοι έχουν το βάρος απόδειξης της μη ενοχής τους και όχι η ΑΑΔΕ το βάρος απόδειξης της ενοχής τους.

About Author