“Με διαστρεβλώνουν!”: Η απάντηση της Βάνας Παπαευαγγέλου στις αντιδράσεις για τις άστοχες δηλώσεις της

Τη συνήθη απάντηση για “απόπειρα διαστρέβλωσης” της δήλωσής της δίνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από μια αναφορά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία την Παρασκευή.

“Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται” τονίζει σε δήλωσή της η καθηγήτρια.

Τι είπε η κ. Παπαευαγγέλου

“Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ, πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό όμως των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω” ήταν η επίμαχη δήλωση της κ. Παπαευαγγέλου, Η απάντηση ήταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για το προφίλ του ασθενή στην εντατική και τις ημέρες νοσηλείες που χρειάζεται, καθώς και για το εάν καταγράφονται θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

About Author