ΕΡΤ: Διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ για… παρηγορητικούς λόγους

Τη στιγμή που δεκάδες ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, με τους θανάτους να είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ για «παρηγορητικούς λόγους» αφήνοντας  να εννοηθεί ότι πρόκειται για ασθενείς που είναι “καταδικασμένοι” να πεθάνουν λόγω άλλων νοσημάτων.

Ειδικότερα, δημοσιογράφος στο δελτίο αναφέρει ότι απηύθυνε ερώτημα σε γιατρούς νοσοκομείων σχετικά με τον λόγο για τον οποίο διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε απλούς θαλάμους παρά το γεγονός ότι το «75% των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ έχει παραχωρηθεί στο δημόσιο» όπως σημείωσε.

«Η απάντηση που είχαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση είναι όταν κάποιος μένει πάνω από 24 ώρες σε έναν απλό θάλαμο αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν επρόκειτο να διασωληνωθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρωτόκολλα αλλά τώρα διασωληνώνεται αν πάσχει από κορωνοϊό για παρηγορητικούς λόγους. Επειδή ενδεχομένως να δημιουργείται ένα ασφυκτικό φαινόμενο στην αναπνοή του και αυτό δεν το θέλει κανείς να γίνεται. Είναι για λόγους ανακουφιστικούς».

About Author