Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγαν γυναίκες που ανήρτησαν πανό κοντά στην τουρκική πρεσβεία

Η ΕΛΑΣ προσήγαγε 7 φεμινίστριες που άνοιξαν πανό κατά της έμφυλης βίας κοντά στην τουρκική πρεσβεία

Οι γυναίκες, που απλώς άνοιξαν πανό για τις αδερφές τους στην Τουρκία, δεν έτυχαν της ίδιας, διακριτικής μεταχείρισης που απόλαυσαν χθες οι φασίστες στη Θεσσαλονίκη…

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τους ακροδεξιούς που χθες επιτέθηκαν με πέτρες σε κοινωνικό χώρο στη Θεσσαλονίκη τραυματίζοντας στο πρόσωπο μία κοπέλα, τους χάιδευαν φιλικά στην πλάτη, σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, προσήγαγαν επτά γυναίκες μέλη φεμινιστικών οργανώσεων επειδή άνοιξαν πανό κατά της βίας των γυναικών!

Κι όμως, στο Α.Τ Συντάγματος βρίσκονται αυτήν την ώρα επτά γυναίκες, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνστανινούπολης και τη σειρά γυναικοκτονιών στη χώρα, ανοίγοντας πανό κατά της βίας των γυναικών, πλησίον της τουρκικής πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας!

Οι επτά γυναίκες, μετά το άνοιγμα του πανό, βρέθηκαν περικυκλωμένες από αστυνομικές δυνάμεις και λίγο αργότερα προσήχθησαν στο Α.Τ Συντάγματος, όπου βρίσκονται έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Οι γυναίκες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, τη διεθνή σύμβαση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Με προεδρικό του διάταγμα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αιφνιδίασε τους ευρωπαίους συμμάχους με μια εκτός προγράμματος ανακοίνωσή τους μέσα στη νύχτα ότι η Τουρκία αποσύρεται από την Σύμβαση!

Αν τιμωρούνται οι φεμινίστριες, πώς να μη φοβούνται τα θύματα; Μήπως τελικά δεν είμαστε και τόσο μακριά από το καθεστώς Ερντογάν;

 

Πηγή: www.rosa.gr

About Author