Μεθοδεύσεις στην ψηφοφορία για την Προανακριτική κατά Ν. Παππά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «μεθόδευση της Νέας Δημοκρατίας, που καταλύει την μυστικότητα της ψηφοφορίας για την σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά» κάνουν λόγο πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα αναφέρουν πως στη Διάσκεψη των Προέδρων «η πλειοψηφία αποφάσισε την διαδικασία της Επιστολικής Ψήφου για τους βουλευτές».

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «η απόφαση προβλέπει μεν την φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 5άδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά (και εδώ είναι το μεμπτό) και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής».

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων. «Έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας, φοβούμενοι διαρροές» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν κατηγορηματικός εναντίον της επιστολικής ψήφου. Όπως αναφέρουν είχε δηλώσει στις 14 Μαΐου 2020 πως «αν και έχει αποσαφηνιστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση, επαναλαμβάνω ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όταν απαιτείται η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, αυτή θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των Βουλευτών και όχι με επιστολική ψήφο».

Τέλος να σημειωθεί πως η συζήτηση στην Βουλή, ορίστηκε για την Τρίτη 30 Μαρτίου.

About Author