Πληροφορίες για εισήγηση με “λουκέτο” έως τις 25 Απριλίου – Διαψεύδουν κυβερνητικοί κύκλοι

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στο τραπέζι της επιτροπής ειδικών βρίσκεται μία εισήγηση-βόμβα προς την κυβέρνηση για αυστηρό λουκέτο, δηλαδή lockdown μέχρι και τις 25 Απριλίου, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Η εισήγηση αυτή προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου κανονικά, χωρίς click away ή click in shop. Να μείνουμε, δηλαδή, πιο πολύ καιρό με τα καταστήματα κλειστά, αλλά τότε να ανοίξουν τα μαγαζιά χωρίς περιορισμό.

Όσο για τα σχολεία, υπάρχει η εισήγηση να ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου και αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν τα δεδομένα, είναι πιθανή και η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια το Πάσχα. Όσο για την εστίαση, σύμφωνα με το MEGA, φαίνεται να παραμένει κλειστή και το Πάσχα, με το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.

Έτσι φαίνεται πως όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, την ώρα που οι προβλέψεις των ειδικών για τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους των επόμενων ημερών είναι εφιαλτικές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να σκαρφαλώνουν στους 750.

Η κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για παράταση του lockdown έως τις 25 Απριλίου.

«Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdown ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

About Author