Γεραπετρίτης: Δεν χρειαζόμαστε νέες ΜΕΘ, γιατί οι ασθενείς περιμένουν μόνο «24 ή λίγο περισσότερες ώρες»

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω την προ λίγων μηνών δήλωσή του ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς» o υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προχώρησε σε μια ακόμα προκλητική δήλωση για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ αναμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι.

Αφού πρώτα δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες» κατέληξε να λέει πως «υπάρχει μία αναμονή που είναι πολύ περιορισμένη αναμονή, των 24 ή λίγο περισσότερων ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ο υπουργός Επικρατείας προχώρησε σε μια ακόμη προκλητική δήλωση επιχειρώντας να καλύψει τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω κλίνες. Θα υπάρξει ίσως στο μέλλον θα αναζητηθεί η συνεργασία και τότε θα ενταχθούν είτε μέσω της συνέργειας, είτε μέσω της επίταξης» σημείωσε ο υπουργός με τη δημοσιογράφο, Χρ. Κοράη, να ρωτά «στο και πέντε; Όπως λέει και ο κ. Τσίπρας». «Δεν υπάρχει και πέντε» είπε ο Γ. Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε το σύστημα μας αντέχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Οι δημοσιογράφοι τότε τον ρώτησαν για τις καθυστερήσεις και για τους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια αναμονή η οποία είναι πολύ περιορισμένη. 24ωρες ή λίγες περισσότερες για την ένταξη σε ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα τα οποία βλέπουν ορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται με οξυγόνο, όλοι βρίσκονται με υποστήριξη δεν υπάρχει κανείς που να μη λαμβάνει την πρέπουσα ιατρική βοήθεια. Από την άλλη πλευρά, το επαναλαμβάνω και πάλι, οι ΜΕΘ είναι πεπερασμένες και στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για να υπάρχει ένταξη ιδιωτικών ΜΕΘ στο σύστημα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του εδώ:

Πηγή: ThePressProject

About Author