Στη Σούδα ο πρωθυπουργός – Επισκέπτεται το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

Στη ναυτική βάση του Μαραθίου στη Σούδα έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο βρίσκεται στη βάση από το περασμένο Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα γίνει δεκτός από τον πλοίαρχο του αεροπλανοφόρου και τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ, οι οποίοι θα τον ξεναγήσουν σε ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στους δρόμους υποδέχονται σήμερα το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», αλλά και τον πρωθυπουργό οι Χανιώτες. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες οργανώθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και αυτοκινητο-πορείες μέχρι την είσοδο της αμερικανικής βάσης στο Μαράθι έπειτα από δεκάδες καλέσματα φορέων και συλλογικοτήτων.

Την καταδίκη του αμερικανονατοϊκού σχεδιασμού στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν σε ψηφίσματά τους η Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ, του ΚΚΕ(μ-λ) κ.ά.

About Author