Σάλος για την πλαστή φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα πρακτικά της Βουλής

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την κύρωση της παραχώρησης του Ελληνικού παρέθεσε μία εμφανώς ψεύτικη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Αλέξης Τσίπρας, την εποχή της αντιπολιτεύσεως. Κρατάει στα χέρια του το πανό “το Ελληνικό δεν πωλείται – Helliniko is not for sale”.

Ομως ο Αλέξης Τσίπρας ούτε πανό κρατάει, αλλά ούτε και το πανό είναι αληθινό, καθώς είναι προϊόν κακού φωτομοντάζ. Η δε φωτογραφία κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο.

Την επίθεση την είχε προαναγγείλει μέσω Twitter λίγο νωρίτερα γράφοντας «Αυτός ο άνθρωπος με κατηγόρησε πριν λίγο για την επένδυση στο “Ελληνικό”….θα του απαντήσω σε λίγα λεπτά».

«Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης της -πλέον- ουραγού της ΕΕ, ο κυνηγός των “μπούτς” και ο καταγγέλλων fake news Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις κατέθεσε στην Βουλή έγγραφο προϊόν photoshop. Μπέρδεψε την ιδιότητα του υπουργού με αυτήν του τρολ» σχολίασε με καυστικό τρόπο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί την απρέπεια που διέπραξε.

«Υπάρχει μία καταγγελία που έχει διακινηθεί σε όλο το διαδίκτυο. Πρέπει να ενημερώσετε τον κύριο Γεωργιάδη ότι η φωτογραφία που κατέθεσε στα πρακτικά που εμφανίζει τον κ. Τσίπρα να κρατάει ανάμεσα σε άλλους ένα πανό καταγγέλλεται ως μοντάζ, ως fake news, ως ψευδέστατο. Αν είναι όντως έτσι, ο κύριος Γεωργιάδης πρέπει να γυρίσει πίσω, να ανακαλέσει αυτήν την καταγγελία, να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί την απρέπεια που διέπραξε» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στη Βουλή επικράτησε πολύ μεγάλη ένταση με βουλευτές από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης, να τον κατηγορούν για χυδαιότητα.

Το περιστατικό προκάλεσε την έκρηξη του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος κατηγόρησε τον Α. Γεωργιάδη ότι συμπεριφέρθηκε σαν «ξεφτιλισμένο τρολ του διαδικτύου».

«Αντί να έρθετε να ζητήσετε συγγνώμη και να ζητήσετε να αφαιρεθεί από τα πρακτικά η φωτογραφία. Το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας και οι οπαδοί του κόμματός σας, που βλέπουν έναν υπουργό να έρχεται εδώ και να διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες» είπε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε αμετανότητος και προσπάθησε να αντικρούσει την κριτική κάνοντας άλμα λογικής στα… δικά του πρότυπα.

«Το αν είναι αληθινή ή όχι η φωτογραφία δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εσείς το ισχυρίζεστε. Επί τρία λεπτά με υβρίζετε. Δεν ήμουν παρών στις διαδηλώσεις και δεν μπορώ να γνωρίζω. Μπορώ να γνωρίζω, όμως, ότι αυτά που γράφει το πανό τα έλεγε ο κ. Τσίπρας, άρα η ευαισθησία σας είναι υποκρισία».

About Author