Κοντοζαμάνης: «Πολεμικές» οι συνθήκες στα νοσοκομεία, χρειαζόμαστε βοήθεια

«Οι συνθήκες είναι πραγματικά πολεμικές και χρειαζόμαστε χέρια βοήθειας» παραδέχεται τώρα η κυβέρνηση διαμέσου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, όταν τον προηγούμενο καιρό, η απάντηση στην κραυγή αγωνίας γιατρών και νοσηλευτών για προσλήψεις στο ΕΣΥ ήταν ότι δε χρειάζεται καθώς η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στον Real FM παρά την ουσιαστική παραδοχή της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας συνέχισε στο κυβερνητικό αφήγημα ότι «όλα καλά τα κάναμε» χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το ΕΣΥ.

Αναφερόμενος σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ ο κ. Κοντοζαμάνης αραδιάζοντας νούμερα, τα οποία στην πραγματική ζωή δεν βγαίνουν καθώς άνθρωποι διασωληνόνονται εκτός ΜΕΘ και νοσοκομεία ξεκινούν βάρδιες εφημερίας χωρίς κενά κρεβάτια ΜΕΘ, δήλωσε τελικά ότι το ισοζύγιο προσλήψεων – συνταξιοδοτήσεων είναι απλά θετικό, χωρίς να πει συγκεκριμένα νούμερα.

Στη συνέχεια, ο Β. Κοντοζαμάνης σχετικά με την επίταξη γιατρών θυμήθηκε ότι «τώρα όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη» και ότι «είναι θέμα ο κάθε ιατρός να αντιληφθεί το ρόλο του, το λειτούργημά του και τον όρκο που έχει δώσει στον Ιπποκράτη».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φτάνουμε στην κορύφωση» της πανδημίας επαναλαμβάνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παραμένει δύσκολη και αρκετά πιεστική».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Στις συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό, τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας», κάνοντας λόγο για «εικόνα κατάστασης πολέμου στα νοσοκομεία».

About Author