Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Λιγνάδη: Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν “δείχνουν” κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων

Τα πειστήρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετά τη δεύτερη έρευνα των Αρχών στην πολυκατοικία του Δημήτρη Λιγνάδη, το Σάββατο 6 Μαρτίου, αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» η οποία κυκλοφόρησε στα περίπτερα την Κυριακή 21 Μαρτίου. Από τις 17.30 το απόγευμα μέχρι και τις 23.00 το βράδυ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρουσία του αντεισαγγελέα κ. Ιωάννη Παναγόπουλου, έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα, την αποθήκη αλλά και τον κοινόχρηστο χώρο στο -2 της πολυκατοικίας.

Τα πειστήρια “δείχνουν” την ύπαρξη κυκλώματος εκμετάλλευσης ανηλίκων εδώ και δεκαετίες, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να εμπλέκονται δεκάδες πρόσωπα, τόσο “πελάτες” όσο και διακινητές αλλά και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με πρόσφυγες. Κι όλα αυτά “κάτω από τη μύτη” των Αρχών ασφαλείας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση κατάσχεσης εντύπων και πειστηρίων, που απέστειλε η Αστυνομία στην 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, κατά τη διάρκεια της πολύωρης, δεύτερης, αυτοψίας στην πολυκατοικία του ηθοποιού βρέθηκαν 52 πειστήρια. Μερικά από αυτά παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν αλληλογραφία του Λιγνάδη με παιδιά, τον απαθανατίζουν αγκαλιά με μαθητές του Αρσάκειου και αποκαλύπτουν ότι -για άγνωστους λόγους- ο σκηνοθέτης διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο, μεταξύ άλλων, άδειες παραμονής ανήλικων αλλοδαπών, δελτία ταυτότητας σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών!

Είναι ενδεικτικό ότι στην αποθήκη του Λιγνάδη η οποία, βρέθηκε το διαβατήριο αλλά και η άδεια παραμονής στη χώρα ενός 23χρονου σήμερα άνδρα από τις Σεϋχέλλες, του Τ.Μ., ο οποίος αποτελεί και τον βασικό μάρτυρα για τον βιασμό ο οποίος φέρεται να τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2015. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια εμφανίζεται να έχει γράψει και ιδιόχειρη αφιέρωση επάνω στο διαβατήριό του προς τον σκηνοθέτη, με την οποία του εκφράζει την… αγάπη του. Σημειώνεται ότι ο Τ.Μ. αποτελεί έναν από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς φέρεται να ταξίδεψε τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Λιγνάδη και τον Αιγύπτιο Σ.Σ. στην Επίδαυρο και να κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Seascape», εκεί όπου τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου ο ηθοποιός κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά το 17χρονο, τότε, Σ.Σ.

Ένα από τα πρώτα πειστήρια-φωτογραφίες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του κ. Λιγνάδη είναι η φωτογραφία-αφιέρωση της «Νίνας», μιας νεαρής ανήλικης κοπέλας, η οποία απαθανατίζεται σε κάμπινγκ φορώντας κοντό σορτσάκι και έχοντας το χέρι της ανάμεσα στα πόδια της. Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί το 1990-‘91 και έχει την εξής αφιέρωση: «Μ’ αφού σ’ αρέσει μπορείς να την κρατήσεις, όσο για τις φαντασιώσεις… Κανείς δεν ξέρει!!!». Εκτός από τη συγκεκριμένη φωτογραφία της «Νίνας» στο αρχείο Λιγνάδη βρέθηκε και μια ακόμη από την αποφοίτηση από το σχολείο της νεαρής κοπέλας τον Ιούλιο του 1991!

Δίπλα σε αυτή τη φωτογραφία βρέθηκε μια ακόμα η οποία απαθανατίζει την επίσης νεαρή, στα όρια της ανηλικότητας, Κατερίνα, η οποία γράφει στα αγγλικά απευθυνόμενη στον σκηνοθέτη: «La Dimitris. Just for you…».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΜΠΑΜ

 

About Author