Βαξεβάνης: Ένταλμα σύλληψης εναντίον μου γιατί δημοσίευσα το εξώδικο αστυνομικών της ΓΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα ξεκίνησε όταν «δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή εξηγήσεις για τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών.

Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες site, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento  και την Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με ανάρτηση του Documento, «o Κώστας Βαξεβάνης, έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δηλαδή το  Documento  δημοσίευσε τα ονόματά τους. Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε; Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;».

Η ενέργεια των 22 αστυνομικών, που υπηρετούν στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, να στείλουν αυτή την εβδομάδα εξώδικο στο Documento και στην Εφημερίδα των Συντακτών, θεωρείται πρωτοφανής για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

About Author