Νέα μαρτυρία: «Όταν άκουσε o Λιγνάδης ότι είμαι παρθένος τού άναψαν τα λαμπάκια»

Έξι νέες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ» και παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, οι νέοι μάρτυρες έχουν προταθεί να καταθέσουν για την υπόθεση από τους δικηγόρους των εναγόντων, Γιάννη Βλάχο και Μαρία Κουρτέση, ενώπιον της ανακρίτριας του 19ου τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ένας εκ των μαρτύρων μίλησε στην εφημερίδα για τη γνωριμία του με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τον οποίο προσέγγισε ζητώντας του βοήθεια για τις εξετάσεις που επρόκειτο να δώσει στο Εθνικό Θέατρο.

«Η απόπειρα βιασμού συνέβη το 1989. Ήμουν 17,5 ετών. Επρόκειτο να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο. Είχα έναν συμμαθητή στη Γ΄ Λυκείου που μου είπε ότι ένας φίλος του gay ήξερε τον Δημήτρη Λιγνάδη, επίσης gay. Τότε, ο πατέρας του, Τάσος, ήταν στο Εθνικό, με ρώτησε αν ήθελα να κλείσω ραντεβού με τον ηθοποιό μήπως μεσολαβήσει για να περάσω τις εξετάσεις στο Εθνικό. Του είπα “ναι” και τότε μου έδωσε ένα σταθερό τηλέφωνο. Τον κάλεσα και κανονίσαμε να βρεθούμε τον Αύγουστο του 1989. Δεν ήθελε να βρεθούμε σε κάποιο δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιωτικό μέρος οπότε του είπα να έρθει στο διαμέρισμά μου», καταγγέλλει.

«Με το που μπήκαμε στο διαμέρισμά μου και αφού είπαμε κάποιες τυπικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος με ρώτησε αν έχω σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος του άναψαν τα λαμπάκια», συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ηθοποιός τού ζήτησε στη συνέχεια να γδυθεί και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά. Όταν εκείνος πρόβαλε αντίσταση ο Δημήτρης Λιγνάδης εξοργίστηκε λέγοντάς του: «Εσύ χάνεις… Δεν θα περάσεις τις εξετάσεις».

About Author