Λουράντος: Ερωτηματικά για τη διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία

«Δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση για τη διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος. «Είχε συζητηθεί στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και υπήρχε μία απόφαση, η οποία έλεγε ότι μπορούμε να τα πάρουμε τα τεστ, αλλά να τα κάνουμε στο φαρμακείο με ειδικούς όρους και ειδικές προϋποθέσεις. Όμως το να βγαίνει η κυβέρνηση ξαφνικά χθες και να λέει δωρεάν τα τεστ από τα φαρμακεία, δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες στη διακίνηση του φαρμάκου και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που ή δεν τα έχουν λάβει υπ’ όψιν τους ή τα αγνοούν ή δεν ενδιαφέρονται», τόνισε ο κ. Λουράντος στον Θέμα 104.6.

«Ποιος θα τα διαθέσει στα φαρμακεία, πώς θα δοθούν, με ποιες προϋποθέσεις και κριτήρια, τα φαρμακεία θα τα παίρνουν δωρεάν ή θα τα αγοράζουν; »

«Έχω μείνει έκπληκτος. Το ζητούμενο είναι να μάθω εγώ αν είμαι άρρωστος; Το ζητούμενο είναι να μάθει η Πολιτεία πόσοι νοσούν και τι μέτρα πρέπει να λάβει. Όλο αυτό δεν νομίζω ότι συμβάλλει στη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν γίνονται οργανωμένα, γίνονται στο πόδι δυστυχώς. Το παν είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι καλό, αν δεν υπάρχει οργάνωση στη λήψη αποφάσεων», πρόσθεσε ο κ. Λουράντος.

About Author