Βίντεο που αποδεικνύει αθωότητα κατέθεσε ο συνήγορος του “Ινδιάνου”

Ο συνήγορός του συλληφθέντα για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη Παύλος Σαράκης, ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας του ανακοινώνοντας την κατάθεση στις αρχές βίντεο που πιστοποιεί, όπως αναφέρει, την παρουσία του στην Ελευσίνα τις κρίσιμες ώρες, κάτι το οποίο είχε υποστηρίξει εξαρχής ο 30χρονος στις καταθέσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο 30χρονος (αναφερόταν στα ΜΜΕ ως «Ινδιάνος») είχε συλληφθεί εντός 24ωρου από την αστυνομία και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν αυτός που διασχίζοντας τρέχοντας μια μεγάλη απόσταση, επιτέθηκε στον αστυνομικό της «ΔΡΑΣΗ», τον έριξε από τη μηχανή για να ακολουθήσει η επίθεση από πληθος ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο.

Της αποκάλυψης του βίντεο είχαν προηγηθεί και τρεις σημαντικές καταθέσεις που τεκμηρίωναν το άλλοθι του κατηγορούμενου, ενώ, να σημειωθεί, ότι ο αδερφός της πρώην συζύγου του, στην κατάθεση του οποίου στηρίχθηκε η αστυνομία για να τον συλλάβει, ανακάλεσε κρίσιμα σημεία των αρχικών ισχυρισμών του, ενώ ο 30χρονος είχε υποστηρίξει πως πρόκειται για πρόσωπο «ψυχικά ασταθή», το οποίο έχει εμπάθεια μαζί του.

https://youtu.be/cwrYzUJxQfU

Στην σχετική ανακοίνωσή του ο δικηγόρος τονίζει:

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο “Λιμανάκι” της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ. Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη».

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης. Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της», αναφέρει και προσθέτει:

«Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».

About Author