Στον εισαγγελέα ο γιατρός που αποκάλυψε το “Μπέργκαμο” στη Θεσσαλονίκη

Παραπομπή στον εισαγγελέα του Θανάση Σιούλη για διακίνηση ψευδών ειδήσεων και για προτροπή σε διενέργεια εγκληματικών πράξεων. Τον Νοέμβριο του 2020, όταν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στέναζαν και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ δεν έφταναν ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ είχε το θάρρος να βγει και να πει τι συμβαίνει.

«Ξεκινάμε εφημερία με μηδέν κλίνες ΜΕΘ. Αγγίζουμε τα όρια μας. Δυστυχώς είναι ανάλογη η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία της πόλης. Το σύστημα έχει κρασάρει» είχε δηλώσει στο Open προσθέτοντας επίσης το αυτονόητο: «Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αναγκαστικά πλέον θα πρέπει γίνει με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή. Ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων και άλλα κριτήρια. Δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός».

Τι έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου; Έσπευσε να τον διαψεύσει, ενώ γνώριζε καλά την κατάσταση, λέγοντας ότι κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν.

Τελικώς, οι καταγγελίες του γιατρού δεν ερευνήθηκαν αλλά αντιθέτως ερευνάται ο ίδιος τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά.

«Εμμένω στις δηλώσεις μου και την αλήθεια. Δεν αναιρώ όσα είχα πει. Είναι η αλήθεια που επικρατούσε στο νοσοκομεία στις 10 Νοεμβρίου», δηλώνει στο documentonews.gr ο κ. Σιούλης επισημαίνοντας ότι έχει δηλώσει τα ίδια ακριβώς για την κατάσταση που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη και σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Όσον αφορά το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί εντός νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα ώστε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να μη μιλά για τα καθημερινά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση κ.α., ο κ. Σιούλης δηλώνει ότι από τη μεριά του, μετά τις δηλώσεις του, δεν υπέστη άλλη ενόχληση πέρα από ορισμένα περιστατικά.

Ανακοίνωση για την παραπομπή του Θ. Σιούλη στον εισαγγελέα εξέδωσε και το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο ιατρός διώκεται επειδή το «έγκλημά» του ήταν το ότι τόλμησε να δηλώσει πως η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα τονίζει πως πρέπει να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών και να θωρακιστεί το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Αντί υπόλογοι, κατήγοροι και τιμητές! Αντί η κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το έγκλημα της Θεσσαλονίκης, η γαλάζια διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διώκει τον γιατρό που τόλμησε να πει ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ! Δεν έχουν το Θεό τους!», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη αναρτώντας τη σχετική ανακοίνωση του τμήματος Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στον εισαγγελέα τόλμησε να παραπέμψει η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το γιατρό Θανάση Σιούλη, καταξιωμένο επιστήμονα και ανιδιοτελή άνθρωπο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Το «έγκλημά» του ήταν ότι τον Νοέμβριο του 2020 δήλωσε ότι η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ. Όμως η παραπομπή του Θανάση Σιούλη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Ενώ η πανδημία σαρώνει την χώρα και το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιδίδονται σε όργιο απειλών και εκφοβισμού των εργαζομένων που τολμούν να αναδείξουν την τραγική πραγματικότητα των Νοσοκομείων. Απειλούν με ΕΔΕ και πειθαρχικούς ελέγχους, ενώ στην περίπτωση των μη μόνιμων υπαλλήλων, η απειλή είναι η μη ανανέωση ή διακοπή της σύμβασης. Η επίπληξη για δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ή ακόμα και για σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο. Στόχος τους είναι να συγκαλύψουν τα εγκληματικά λάθη και την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας. Οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να καταπνίξει κάθε φωνή που αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, απαιτεί:

  • Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.
  • Να θωρακιστεί το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αντί να κυνηγούν τους υγειονομικούς ας ασχοληθούν επιτέλους με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης

About Author