Μ. Βρετανία: Εμβολιάστηκε με AstraZeneca ο Μπόρις Τζόνσον

Χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε διαμηνύσει πριν από λίγες ημέρες ότι θα λάμβανε το συγκεκριμένο σκεύασμα. Ο εμβολιασμός του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έγινε στο νοσοκομείο του Λονδίνου St Thomas. Λαμβάνοντας το συγκεκριμένο εμβόλιο, ο Μπόρις Τζόνσον εντάσσεται στην κατηγορία των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βρετανία, που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Φεύγοντας από το εμβολιαστικό κέντρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν αισθάνθηκα τίποτα και ήταν πολύ καλά, γρήγορη διαδικασία, το συνιστώ».

Ωστόσο, η Γηραιά Αλβιώνα θα έρθει αντιμέτωπη με ελλείψεις στις παραδόσεις των εμβολίων, μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε έχει γίνει γνωστό από τις αρμόδιες αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε υπέρ της ασφάλειας του εμβολίου της AstraZeneca, με σειρά χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία να επανεκκινούν τις διαδικασίες χορήγησης.

Ωστόσο, χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία κρατούν στάση αναμονής, χωρίς να προχωρούν στο «ξεπάγωμα» της απόφασης αναστολής.

About Author