“Κλείδωσε” η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για sms “6” και “2”

Κατά τη διάρκεια της νέας πολύωρης σύσκεψης των λοιμωξιολόγων φαίνεται να επαληθεύονται οι πληροφορίες που θέλουν την καθιέρωσης ενός ενιαίου ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τις 9 καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Την ίδια θετική κρίση δείχνει ότι συγκεντρώνει και η πρόθεση για άρση των πρόσθετων περιορισμών στους κωδικούς 6 για άθληση και 2 που αφορά στη μετάβαση σε σούπερ – μάρκετ και καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης.

Για τον κωδικό 6 να επιτρέπεται εκ νέου η δυνατότητα χρήσης του αυτοκινήτου, ενώ για τον κωδικό 2 να μπορεί να χρησιμοποιείται και πέραν των ορίων του δήμου μόνιμης κατοικίας ή τον περιορισμό της απόστασης των δυο χιλιομέτρων.

Στο πνεύμα των σημειακών παρεμβάσεων για τις οποίες αναμένεται το πράσινο φως της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ακόμη εκφράζονται επιφυλάξεις αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης στις διαδημοτικές μετακινήσεις. Από την άλλη όλα δείχνουν εν αναμονή της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί ότι θα επικυρωθεί και η επαναλειτουργία καταστημάτων με ουδέτερο επιδημιολογικό αποτύπωμα όπως τα κομμωτήρια, τα μαγαζιά περιποίησης νυχιών και τα κέντρα αισθητικής.

Πρόκειται για σημειακές αλλαγές σε μέτρα που δεν έχουν αποδώσει και εκτιμάται ότι μαζί μαζί με τις ανάσες ελευθερίας που θα δοθούν στους πολίτες θα ενισχυθεί και ο βαθμός συμμόρφωσης με τους περιορισμούς.

About Author