“Καθημερινή”: Και νέο βίντεο από το δυστύχημα στη Βουλή – ΕΔΕ για τη… διαρροή του διατάζει ο Τασούλας

Ολόκληρο το βίντεο του δυστυχήματος έξω από τη Βουλή, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο μοτοσικλετιστή παρουσιάζει αποκλειστικά το kathimerini.gr.

Το τροχαίο σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλαϊνής εισόδου της Βουλής, όταν η μοτοσικλέτα του 23χρονου συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση φέρεται να έχει διατάξει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, προκειμένου να διερευνηθεί πώς έγινε η διαρροή του βίντεο από το τροχαίο στην είσοδο του Κοινοβουλίου όπου έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας. Παράλληλα θα αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους γι’ αυτήν τη διαρροή, καθώς το βίντεο αποτελεί μέρος της δικογραφίας για το περιστατικό.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές το βίντεο αυτό που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και έχει δημοσιευθεί είναι προϊόν υποκλοπής.

Το ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει τη στιγμή της σύγκρουσης

Στο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο youtube ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης φαίνεται από ψηλά η στιγμή του δυστυχήματος επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν η μηχανή που οδηγούσε ο 23χρονος συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ αυτό έστριβε για να εισέλθει στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Το οπτικό υλικό, που πιθανότατα προέρχεται από κάμερα κινητού που κατέγραφε τις οθόνες του κλειστού κυκλώματος της βουλής, ξεκινά από τη στιγμή που το υπηρεσιακό όχημα κατεβαίνει τη Βασιλίσσης Σοφίας για να στρίψει αριστερά και σταματά αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες.

About Author