Μπουτς: Γλέντι στο twitter με τις «μπότες» του Άδωνη

Για αγορασμένα «μπούτς» που αξιοποιούνται στη δημιουργία επίπλαστης εικόνας σχετικά την κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον ΣΥΡΙΖΑ, μπερδεύοντας σαφώς την αγγλική λέξη bots, δηλαδή μηχανικές εφαρμογές που πολλαπλασιάζουν τους ακολούθους ενός χρήστη ή τις αντιδράσεις σε μια δημοσίευση με τα γνωστά… υποδήματα.

Φυσικά αυτό εμπίπτει στη νέα γραμμή της κυβέρνησης, που χάραξε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για στοχοποίηση της αξιοπιστίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ανάποδα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε έδρεψε φυσικά ο υπουργός καθώς αφενός το λεκτικό του ατόπημα έγινε αμέσως τάση στο twitter αφετέρου ήταν αρκετοί οι χρήστες που αναζήτησαν σε αξιόπιστες πλατφόρμες πόσους τέτοιους ακολούθους έχει ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης και από ότι δείχνουν οι σχετικές εικόνες είναι αρκετοί.

Είναι σαφές πως η ελευθερία της δικίνησης πληροφοριών πολλές φορές προκαλεί αλλεργία σε μια κυβέρνηση η οποία έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια στην επιμέλεια της εικόνας της.

About Author