Μητσοτάκης: Επιτροπή για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ – ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ συστήνεται με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  Στόχος της Επιτροπής θα είναι η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα καθορίζει οριζόντια τη στρατηγική, τους στόχους και τις δράσεις Υπουργείων και αρμόδιων φορέων για τον σχεδιασμό, την εκπόνηση και την υλοποίηση πολιτικών, για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, κυρίως στην περίοδο 2021-2023. “Εργαζόμαστε όλοι για μία σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα και μια τέτοια χώρα δεν νοείται να αποκλείει ή να διαχωρίζει τους πολίτες της. Γι΄αυτό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πρέπει να βρουν ισότιμη θέση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.

Είναι ατομικό τους δικαίωμα αλλά είναι και υποχρέωση της πολιτείας και νομίζω ότι είναι και μία ώριμη τομή προς όφελος του εθνικού συνόλου”. ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο, ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δεσμευθεί ο κ. Μητσοτάκης για πολιτικό γάμο για όλους                                                                       

«Μετά την καταψήφιση από τον κ. Ζαγοράκη της έκθεσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μετά τον αδιανόητο ισχυρισμό του κ. Αθανασίου, ότι “κακώς καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια” που ποινικοποίησε τις σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης υποκριτικά προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κυβερνητική επιτροπή για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει την αντιδραστική στάση της ΝΔ και του ίδιου προσωπικά, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις πρώτες μεγάλες τομές υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», συνεχίζει και καταλήγει:

«Αν ενδιαφέρεται πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης και δεν υποκρίνεται για μια ακόμη φορά, μπορεί αντί για Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, σε πρώτη φάση απλά να δεσμευθεί, πως συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό γάμο για όλους και να διαμορφώσει το σχετικό νομικό πλαίσιο».

About Author