ΕΛ.ΑΣ.: Επιβεβαίωσε το «πάμε να τους σκοτώσουμε» των αστυνομικών όμως… δεν είναι ποινικό αδίκημα

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι οι πολίτες άκουσαν στο βίντεο. Ότι αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ έδωσε εντολή: «Πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γ….. τελειώσανε. Θα τους σκοτώσουμε» κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Η εξέταση του οπτικού υλικού και η ανάλυση του ήχου επιβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός έδωσε εντολή «Πάμε να τους σκοτώσουμε» και όχι όπως προβοκατόρικα υποστήριξε το STAR μέσω κοπτοραπτικής «Πάμε θα τον σκοτώσουνε».

Όπως αναφέρει το tovima.gr, το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αποσαφηνίζει με κατηγορηματικό τρόπo ότι η φράση που λένε οι ένστολοι είναι πράγματι «πάμε να τους σκοτώσουμε», «σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο κι όχι οτιδήποτε άλλο».

Στο ρεπορτάζ, όμως, αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες  πως «οι απειλές των αστυνομικών δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα με αρχή τέλεσης εγκληματικής πράξης κλπ αλλά μόνο πειθαρχικό».

Υποστηρίζεται ακόμα ότι θα συνεκτιμηθεί αν συγκεκριμένοι αστυνομικοί προχώρησαν σε βίαιες ενέργειες μετά την εντολή «πάμε να τους σκοτώσουμε» που πήραν αλλά και ποιες υποδείξεις έγιναν από το κέντρο της ΕΛΑΣ όταν προχώρησαν σε αυτές τις απειλές.

About Author