ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: “Οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι εγκληματικοί”

Ανίκανους να προστατέψουν τους πολίτες, αλλά ικανούς να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κλινικαρχών χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα κυβερνητικά στελέχη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αντί να εφαρμόσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης απλά συζητάει με τους επιτελείς του, όπως σημειώνουν σε Ανακοίνωση Τύπου για την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευση που εκδόθηκε με αφορμή την πρωϊνή σύκσεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγει σημειώνοντας ότι, οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι πλέον εγκληματικοί.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι, αρκετοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, όπως συνεχώς του ζητάμε,  απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς θα “συνεργαστεί περαιτέρω” με τους ιδιώτες. Δυστυχώς,  στο σχεδιασμό τους αντί επίταξης  προβλέπουν μόνο “δωράκια ” στους κλινικάρχες, όπως τα διπλά νοσηλεία για τις ελάχιστες κλίνες που διαθέτουν και αποσπασμένους γιατρούς από τα Δημόσια νοσοκομεία. Ανίκανοι να προστατέψουν τους πολίτες και ικανοί μόνο για να προστατέψουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων τους. Οι χειρισμοί τους έχουν πάψει να είναι μόνο επικίνδυνοι. Είναι εγκληματικοί.

About Author