Ολα τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά – Χαρταετός με sms στο 13033

Ιχθυοπωλεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, αλλά και λαϊκές αγορές θα δουλέψουν ώστε οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι τους. Τι ισχύει για το πέταγμα του χαρταετού.

Οι φούρνοι παραδοσιακά θα προμηθεύουν με λαγάνες τους καταναλωτές, ενώ κανονικά θα λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΕΠΛΑ).

  • Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η Βαρβάκειος αγορά δεν λειτούργησε τη νύχτα της Κυριακής για την αγορά ψαριών και θαλασσινών, αλλά έκλεισε στις 6 το απόγευμα λόγω των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών.

Οι τιμές των σαρακοστιανών και της λαγάνας, κινούνται στα περσινά επίπεδα.

ΤΙΜΕΣ:

  • Οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ,
  • το χταπόδι από 10 ευρώ έως 16 ευρώ,
  • τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ,
  • οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, ενώ
  • τα χτένια και τα στρείδια από 16 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες του lockdown. Η μετακίνηση προς μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και φούρνους, θα γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033 και μόνο μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Πέταγμα χαρταετού

Τα πάρκα θα είναι ανοιχτά ωστόσο για το πέταγμα του χαρταετού οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνουν με βάση τους κανόνες που ισχύουν με αποστολή SMS στο 13033.

Για όσους θελήσουν να βγουν στο πάρκο ή στην γειτονιά τους, θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με αποστολή τον κωδικό 6 (άθληση) προκειμένου να γίνει νομότυπα η μετακίνησή τους.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες που θα βγουν έξω, θα πρέπει να μετακινηθούν μόνο εντός του Δήμου τους ή σε απόσταση έως και 2 χιλιόμετρα εκτός Δήμου.

Αναλυτικά, τα μέτρα που ισχύουν για σήμερα, Καθαρά Δευτέρα:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.
  • Οι μετακινήσεις super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη λόγω του μητροπολιτικού τους χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

About Author