Η ανακοίνωση της Τροχαίας 48 ολόκληρες ώρες μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Ανακοίνωση 48 ολόκληρες ώρες και μετά από το σάλο που έχει προκληθεί για το τροχαίο που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της εισόδου της Βουλής εξέδωσε η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι στο τροχαίο ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκρούστηκε με μηχανή, ο οδηγός της οποίας νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο “εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα”.

Ολόκληρη η καθυστερημένη και μετά από πίεση της κοινής γνώμης, ανακοίνωση:

“Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα”.

About Author