Σταϊκούρας: Tέλη κυκλοφορίας ανά μήνα και online από τον Μάιο

Ένα πάγιο αίτημα κατόχων αυτοκινήτου, που δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους 12 μήνες το χρόνο, φαίνεται  πως ικανοποιείται. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνονται ανά μήνα και χωρίς κάποια χρηματική «ποινή», όπως ίσχυε μέχρι σήμερα γι΄ αυτούς που κατέθεταν πινακίδες και έκαναν άρση ακινησίας στα μέσα του χρόνου. Ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε πως το μέτρο θα ξεκινήσει από τον Μάιο, όπου on line – μέσω του myCAR της ΑΕΔΕΕ – θα μπορούν οι κάτοχοι των οχημάτων να ενεργοποιούν τις πινακίδες, σε κυκλοφορία  ή σε ακινησία, μήνα με μήνα.

Το μέτρο εξετάζεται σοβαρά να είναι μόνιμο για όλο το χρόνο, ενώ θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στα Τέλη Κυκλοφορίας γι΄ αυτούς που θα επιλέγουν να κυκλοφορούν όλο τον χρόνο (πιο οικονομικά Τέλη) και για όσους θα επιλέγουν εξάμηνη χρήση, τρίμηνη ή μήνα-μήνα. Τις πινακίδες θα τις διατηρεί ο κάτοχος του ΙΧ στην κατοχή του και ανάλογα με το τι θα επιλέγει θα τις τοποθετηθεί στο όχημα.

Αν εντοπιστεί όχημα από αστυνόμο – τροχονόμο κλπ με πινακίδες τοποθετημένες, οι οποίες έχουν «on line κατατεθεί», τότε θα επιβάλλονται αυτομάτως στο ΑΦΜ όπου ανήκει το όχημα, οι βαρύτατες ποινές που προβλέπονται και οι οποίες φτάνουν και τα 30.000€.

Οι τροχονόμοι ή οι ελεγκτές της ΑΕΔΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους φορητές συσκευές, συνδεδεμένες on line με το σύστημα myCAR και θα σκανάρουν με μία κίνηση τις πινακίδες είτε το όχημα είναι σταθμευμένο είτε εν κινήσει.

About Author