Κέρκυρα: Έσβησε η φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο

Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κρουαζιερόπλοιο ”MSC LIRICA’,’ σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων, στο λιμάνι της Κέρκυρας, με 51 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη κι ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, πλοιάριο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ρυμουλκά, καθώς το φορτηγό πλοίο ”ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μ” και το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο ”ΑΛΚΙΝΟΟΣ’,’ τα οποία μετέφεραν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η Πολιτική Προστασία Π.Ε. Κέρκυρας και ο δήμος συνέδραμαν με δύο υδροφόρες και οχήματα.

Από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε η κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα, στις σωστικές λέμβους, στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ γύρω από το πλοίο ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MSC LIRICA”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Πηγή: efsyn.gr

About Author