Νέα Σμύρνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό και σεξουαλική παρενόχληση 18χρονης διαδηλώτριας από αστυνομικούς

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη, καθώς τα βίντεο δεν μπορούν παρά να πιστοποιήσουν οπτικοακουστικά μόνο ένα κλάσμα από το απίστευτο αμόκ καταστολής των εξαγριωμένων αστυνομικών το βράδυ της μεγάλης διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρία κοπέλας, της 18χρονης Έφης από τη Ναύπακτο, η οποία φέρεται να ανήκει στους συλληφθέντες εκείνο το βράδυ, η ίδια υπέστη έντονη σωματική βία, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, τόσο λεκτικής μορφής, όσο και με θώπευση των οπισθίων της από άντρα τον ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί φέρονται μάλιστα να μην ανταποκρίθηκαν παρά μόνο με νέες χυδαιότητες στις εκκλήσεις της κοπέλας για ιατρική βοήθεια, την οποία σύμφωνα με την καταγγελία δεν έχει λάβει ακόμα και μια μέρα μετά τη σύλληψή της, όπου εξακολουθεί να δέχεται απειλές βιασμού. Η πληροφορία μέχρι στιγμής ελέγχεται για την επαληθευσιμότητά της και μεταφέρεται όπως έχει αναδημοσιευθεί στη σελίδα facebook της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού – Αργυρούπολης:

Το βράδυ της 9/3/2021 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης , κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν, η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την εκδίκηση για τα συμβάντα που προηγήθηκαν, ξυλοκοπούσε ανελέητα και μοίραζε πλαστές κατηγορίες σε όσους βρίσκονταν εκεί.

Ένα από τα θύματά τους ήταν και η 18χρονη Έφη.

Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της “Εσύ θα γα….θείς να το θυμάσαι”. Ενώ,  άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε “Πάμε στο στενό να σε γαμ…”. Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περαιτέρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί. Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα, οι ΜΑΤατζηδες της φώναζαν “Σου αρέσει πουτ…..;”. Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια, αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν “Θα φτύσεις πολύ αίμα σήμερα” και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο. Σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού.”

 

Πηγή: Κατιούσα

About Author