Στο έλεος της πανδημίας η χώρα – Στο 92% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, η Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες έχει αυξηθεί και πλέον ανέρχεται σε 2.100 μολύνσεις ημερησίως, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει νωρίτερα 2.405 περιπτώσεις του νέου ιού.

Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, το ποσοστό του δείκτη θετικότητας ανέρχεται σε 4,5%, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά εντός του 2021 το όριο του 4%.

Στην Αττική, αυτή τη στιγμή, υπολογίζονται 10.000 ενεργά κρούσματα του κοροναϊού, με τα σημερινά στοιχεία του να καταγράφουν 1.137 νέες μολύνσεις.

Όπως τόνισε η καθηγήτρια, ιδιαίτερα υψηλό ιικό φορτίο εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας -το ψηλότερο μάλιστα από την αρχή της πανδημίας- καθώς και στον Πειραιά.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και προβλέπουμε ότι θα συνεχίζεται και τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, συνέχισε η κ. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι η πληρότητα των ΜΕΘ υπολογίζεται στο 92%, παρά την αύξηση των κλινών, αλλά και τη συνδρομή ιδιωτικών κλινικών.

Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, υπολογίζεται ότι στη χώρα μας μέσω του εμβολιασμού έχουν αποτραπεί τουλάχιστον 12.000 κρούσματα.

About Author