Σπύρος Μπιμπίλας για το «μέτριος ηθοποιός»: Γελάει ο κόσμος (Video)

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή Μεσάνυχτα ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας για όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στον χώρο του θεάτρου με καταγγελίες για βία και παρενόχληση να έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό “μέτριος ηθοποιός” που του απηύθυνε ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης στο απολογητικό του υπόμνημα.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος. Είμαι υγιής, έχω ζήσει πολύ και καλά. Θα αφήσω το θέατρο μόνο αν δεν μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου. Δεν είχα πλάτες ούτε γνωστούς, αλλά έτρεχα από το πρωί ως το βράδυ. Δεν ένιωσα ποτέ ότι δεν είχα δουλειά. Πήγαινα και σε μια πιο “δεύτερη” δουλειά, αλλά έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Ήμουν ένας χρήσιμος ηθοποιός, έκανα πολλή τηλεόραση, πολλή μεταγλώττιση. Τώρα παίρνω δικαιώματα και για αυτό βοηθάω τους άλλους.

Είμαι ένας μέτριος ηθοποιός που έχω παίξει σε 150 θεατρικά έργα, 130 σήριαλ, 60 ταινίες, άπειρη μεταγλώττιση, βίντεο κλιπ, έχω διδάξει σε δραματικές σχολές, αυτό είναι μέτριος ηθοποιός; Γελάει ο κόσμος! Νιώθω θλίψη και για αυτούς που κατηγορούνται» είπε.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε, επίσης, σε ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε στην παιδική του ηλικία, ωστόσο, τον έχει στιγματίσει και έχει καθορίσει τόσο τον χαρακτήρα του όσο και τη μετέπειτα εξέλιξή του.

«Κάτι μου έχει κοστίσει στη ζωή μου πάρα πολύ. Όταν ήμουν μικρό παιδάκι με είχε στείλει η μαμά μου να αγοράσω ψωμί. Την ώρα που το κράταγα πέρασε ένα παιδάκι με ένα καρότσι και μου ζήτησε να του δώσω λίγο… Και εγώ δεν του έδωσα.

Είναι κάτι που με βασανίζει. Αυτό το θυμάμαι κάθε φορά, με σημάδεψε στη ζωή μου πάρα πολύ. Αυτή η εικόνα ότι εγώ δεν έδωσα λίγο ψωμί σε ένα παιδάκι, δεν μπόρεσα να τη ξεπεράσω ποτέ. Η ιστορία αυτή έγινε πριν 60 χρόνια. Από αυτό που δεν έδωσα τότε, θέλω να δίνω τώρα» είπε, μην κατορθώνοντας να κρύψει τη συγκίνησή του.

About Author