Εξαδάκτυλος “αδειάζει” την κυβέρνηση: «Δεν συζητήσαμε ποτέ για άνοιγμα λιανεμπορίου»

Διαφορετική ατζέντα φαίνεται πως έχει η κυβέρνηση από αυτή της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αναφορικά με το άνοιγμα σε λιανεμπόριο και σχολεία.

Το αλαλούμ με τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών, που εμφανίζονται Δευτέρα Τρίτη να ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο και Τετάρτη να τα κλείνουν, αιφνιδίασαν επιτροπή επιστημόνων αλλά και την κοινωνία.

«Ουδέποτε έγινε συζήτηση για άνοιγμα μέσα στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Εγώ θυμάμαι που συζητούσαμε όλοι μαζί την προηγούμενη εβδομάδα για το πότε σιγά σιγά θα ανοίξουμε» του είπε η δημοσιογράφος.

Η αφοπλιστική απάντηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ήταν: «Η συζήτηση αυτή που αναφέρεστε δεν καθοδηγούνταν ποτέ από εμάς. Δηλαδή από όσους είμαστε στην ιατρική πλευρά. Ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση μέσα στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων. Αυτή είναι μία συζήτηση που αντανακλά τις δικαιολογημένες και αναγκαίες προσδοκίες της κοινωνίας αλλά δεν είναι συζήτηση που απασχολεί τους γιατρούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για το κατά πόσο λαμβάνεται υπόψη από την κυβέρνηση η εισήγηση της Επιτροπής στα μέτρα .

«Το πράσινο φως εσείς θα το δώσετε ούτως ή άλλως, εσείς θα πείτε το OK ότι και να σχεδιάζουν οι πολιτικοί» επέμεινε ο δημοσιογράφος για να του απαντήσει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ότι «εμείς εισηγούμαστε».

Τα παραπάνω ανοίγουν νέο κύκλο στην αντιπαράθεση μεταξύ της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης για τα μέτρα στο παρατεταμένο lockdown καθώς η κυβέρνηση φέρεται να αγνοεί τις συστάσεις των ειδικών και να έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κακοδιαχείριση της πανδημίας.

About Author