Αστυνομική επιχείρηση στην Πρυτανεία στο ΑΠΘ – Το βράδυ της Τετάρτης οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αποφασίσει να σταματήσουν την κατάληψη

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, κάνοντας μαζικές προσαγωγές φοιτητών. Οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ έχουν αποκλειστεί, σύμφωνα με το thestival.gr.

Ήδη όσοι βρίσκονταν εντός της κατάληψης έχουν προσαχθεί και μεταφέρονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πωςοι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στο ΑΠΘ ενώ ήδη από το βράδυ της Τετάρτης οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αποφασίσει να σταματήσουν την κατάληψη σήμερα Πέμπτη και ήταν προγραμματισμένη πορεία φοιτητών.

Ήταν λίγο μετά τις 06:00 όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο ΑΠΘ, περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο και στις 06:30 μπήκαν στο κτίριο της πρυτανείας, το οποίο εδώ και μέρες ήταν υπό κατάληψη, η οποία επρόκειτο να λήξει σήμερα.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση της αστυνομίας να λήξει η κατάληψη στο ΑΠΘ. Την προηγούμενη φορά, πριν από μερικές μέρες, η επιχείρηση είναι εμποδιστεί και μάλιστα η παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

About Author