Αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ: Φοιτητική συγκέντρωση στις 11 στην Καμάρα

Με απόφασή τους, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση, στις 11, στην Καμάρα και καταγγέλλουν την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας απαιτώντας την άμεση απόσυρση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο.

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται πως «δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους». Επισημαίνεται δε, ότι από την πρώτη στιγμή στον χώρο βρέθηκαν συνδικαλιστές φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων.

Η επιχείρηση της αστυνομίας

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν αρχικά αστυνομικούς με πολιτικά να μπαίνουν στους χώρους του αποκλεισμένου ΑΠΘ με φακούς, ενώ ακολουθούν τα ΜΑΤ που σαρώνουν τους χώρους του ΑΠΘ διώχνοντας τους φοιτητές από τα προαύλια, και απειλώντας δημοσιογράφο που καταγράφει τα τεκταινόμενα.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές στην τύχη από τους περίπου 120 φοιτητές που βρίσκονταν εκτός του κτιρίου, έχοντας προσαγάγει ως τώρα περίπου 40.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε με αστυνομικούς με πολιτικά και φακούς να εισβάλλουν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου

Η σημερινή κατασταλτική κίνηση Χρυσοχοϊδη – και μάλιστα σε τεταμένο κλίμα μετά τα πολλαπλά περιστατικά αστυνομικής βίας στο Σύνταγμα, στο Χαλάνδρι, στα Πετράλωνα, στη Νέα Σμύρνη, στη Νίκαια – αποδεικνύει την «στρατηγική της έντασης» που ακολουθεί η κυβέρνηση και τη σιωπή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλλει.

About Author