Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης επιστρατεύει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό”

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το διάγγελμά του μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επιστρατεύει “το ύστατο όπλο των αποτυχημένων, τον διχασμό”. “Ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία. Στη δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός, που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διαχείριση της κοινωνικής ειρήνης.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα έχει να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό”, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να σημειώσει πως:

“Την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζει, επέλεξε να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, στους οικογενειάρχες, στους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και σε εμένα προσωπικά.

Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ξανακούσαμε όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας”.

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει  πως “το θέμα είναι οι πολίτες. Οι νέες και οι νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια. Οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές”, ξεκαθαρίζοντας πως “ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπά ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς με τρόπο φριχτό και απάνθρωπο”.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό “να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό. Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν”.

About Author