Διερευνητικές επαφές με Τουρκία: Στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα η δεύτερη συνάντηση

Στις 16 Μαρτίου θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη κ. Sedat Onal στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες συνομίλησαν στις 25 Ιανουαρίου, ενώ τότε είχε γίνει γνωστό ότι το επόμενο στάδιο των διερευνητικών επαφών θα γίνει στην Αθήνα, στις αρχές Μαρτίου.

Ο προηγούμενος 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Στις άτυπες συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, που έγιναν στο «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, κατά πληροφορίες η κάθε πλευρά παρουσίασε τη δική της εκδοχή για τα θέματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού και την κυρία Ιφιγένεια Καναρά και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, τον Μπαρίς Καλκαβάν και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Κατά πληροφορίες, στις συζητήσεις παρέστη και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί, αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

About Author