ΑΠΘ: Συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών για να παραιτηθεί ο Πρύτανης

Σε συλλογή διαδικτυακών υπογραφών για την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, προχωρά το Δίκτυο Προοδευτικής Ενότητας Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, μέσω ψηφίσματος στο avaaz.org.

«Την Δευτέρα 22/2/2021, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, κάλεσε την αστυνομία να επέμβει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία, με την δικαιολογία φθορές εντός του κτιρίου. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν βάρβαρη, αλλά και ιστορική» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμα για το διαδικτυακό ψήφισμα που δημοσιεύει το alfavita.gr.

«Οι ευθύνες είναι βαριές. Το ΑΠΘ χρειάζεται κάθαρση. Για αυτό ζητούμε την παραίτηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, του Πρύτανη των ΜΑΤ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου. Για αυτό στηρίζουμε την Κατάληψη της Πρυτανείας» καταλήγει.

Το κάλεσμα για συλλογή υπογραφών για την παραίτηση του πρύτανη
Αναλυτικά, το διαδικτυακό ψήφισμα του Δικτύου Προοδευτικής Ενότητας Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ:

Τα γεγονότα της Δευτέρας 22/2/2021, αναμφισβήτητα αμαύρωσαν την εικόνα του πανεπιστημίου μας. Η εικόνα της αστυνομίας, σαν δύναμη κατοχής, να δέρνει, να βασανίζει με υπέρμετρο σαδισμό συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας, να προσαγάγει φοιτητές που το μόνο που απαιτούσαν είναι πανεπιστήμια ανοιχτά, πανεπιστήμια ποιοτικά, εγείρει ζητήματα και ερωτήματα ηθικής. Ποιο πανεπιστήμιο θέλουμε, ποιο πανεπιστήμιο αξίζουμε;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ θέλουμε ένα πανεπιστήμιο τρομοκρατίας, ΔΕΝ θέλουμε ένα πανεπιστήμιο λογοκρισίας, ΔΕΝ θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανελευθερίας, ΔΕΝ θέλουμε ένα πανεπιστήμιο, όπου η δύναμη των γκλοπς ξεπερνά την δύναμη του νόμου και των ανθρώπων. Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο, πρωτίστως, ΔΕΝ το αξίζουμε και κανένας νόμος δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το πάθος μας για δημοκρατική και ελεύθερη παιδεία.

Την Δευτέρα 22/2/2021, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, κάλεσε την αστυνομία να επέμβει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία, με την δικαιολογία φθορές εντός του κτηρίου. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν βάρβαρη, αλλά και ιστορική. Η 22α Φεβρουαρίου χαράχτηκε ανεξίτηλα στις μνήμες μας, ως η μέρα υπέρμετρης αστυνομικής βίας, βίας κατά των φοιτητών, βίας κατά των καθηγητών, βίας κατά του πανεπιστημίου ως ελεύθερου χώρου διακίνησης ιδεών και δράσεων.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Πρύτανης δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας και μόνο από φήμες άκουσε ότι “υπήρχαν υποψίες για πιθανές φθορές”. Σύμφωνα και τα λόγια του ιδίου: “ε τι να σας πω, δεν ήμουν εκεί”. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατο ρεπορτάζ εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας ανέδειξε ότι δεν υπήρξε ούτε μία φθορά εκ μέρους των φοιτητών.

Χωρίς ουσιαστικό λόγο λοιπόν, οι “προστάτες της ασφάλειας” έκαναν μαύρους στο ξύλο τους φοιτητές, συνέλαβαν κάποιους από αυτούς και τους οδήγησαν στα δικαστήρια. Προσπάθησαν να σπάσουν την Πρυτανική Κατάληψη αλλά απέτυχαν! Οι ευθύνες είναι βαριές. Το ΑΠΘ χρειάζεται κάθαρση.

Για αυτό ζητούμε την παραίτηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, του Πρύτανη των ΜΑΤ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου. Για αυτό στηρίζουμε την Κατάληψη της Πρυτανείας.

 

Πηγή: www.rosa.gr

About Author