Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το ΑΠΘ

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου περιμετρικά του Ιδρύματος είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το βράδυ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη.

Λίγο πριν από τις 10.30 το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες, 100 φοιτητές και φοιτήτριες έσπασαν την απαγόρευση και πήγαν από τη Σχολή Θεάτρου με πορεία στην Πρυτανεία. Η αστυνομία τους επιτέθηκε με χημικά για να μην μπουν στο πανεπιστήμιο, παρόλα αυτά όμως κατάφεραν να περάσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. και αύρες έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές ατόμων που προσέγγιζαν το χώρο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εντός της Πρυτανείας αλλά και άλλων σχολών του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Αντικείμενο της σύσκεψης φέρεται να ήταν η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η τήρηση των μέτρων προστασία από την πανδημία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν τυχαία καθώς στο βάθος του μυαλού του βρίσκεται η κατάληψη της Πρυτανείας.

Σπίρτζης: Επιχείρηση τρόμου και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει …. οι αύρες που άρον άρον μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, με το σώμα των πραιτοριανών Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη επιχειρούν στο ΑΠΘ, για να αντιμετωπίσουν την κατάληψη φοιτητών ενάντια στον νόμο Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως» αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

«Μετά τη Νέα Σμύρνη, στο ΑΠΘ και πάλι η στοχοποίηση της νεολαίας της χώρας μας.

Τα σώματα πραιτοριανών των κ.κ. Μητσοτάκη Χρυσοχοΐδη έχουν αποκλείσει όλες  τις σχολές της Θεσσαλονίκης ακόμη και όσες είναι έξω από το campus του Πανεπιστημίου.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μία σύσκεψη, της οποίας κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές αντικείμενο.

Πριν λίγη ώρα το μυστήριο λύθηκε. Αντιπερισπασμός με έφοδο στο ΑΠΘ και επιχείρηση τρόμου, καταστολής και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας.

Την ώρα που εκατοντάδες  συμπολίτες μας από την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν βρίσκουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην Αθήνα,

Την ώρα που είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα πέντε μήνες σε lockdown για το τρίτο κύμα, με αυξητικά αποτελέσματα,

Την ώρα που έβαλαν την οικονομία μας ξανά σε βαθιά ύφεση, με απίστευτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία,

Την ώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή,

Οι κ.κ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης βαρούν το δικό τους βιολί.

Μοιραίοι και ανίκανοι αντάμα να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τρομοκρατούν.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σχεδιάζει αντιπερισπασμούς και να επενδύει διαρκώς στην τεχνητή όξυνση και το κλίμα διχασμού, μήπως και κρύψει τα αδιέξοδά της στην πανδημία και την οικονομία.

Την καλούμε να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο της τρομοκράτησης της κοινωνίας και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της βίας» καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Φωτο: alterthess

About Author