Τι είπε ο Γεραπετρίτης για λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού και το άνοιγμα της αγοράς.

“Είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση και δεν εξαρτάται μόνο από το επιδημιολογικό φορτίο, εξαρτάται από την πίεση στο ΕΣΥ, από τον εμβολιασμό. Ευτυχώς στο κομμάτι του εμβολιασμού η χώρα πηγαίνει άριστα.

Υπάρχει μια πρόβλεψη για τον Απρίλιο για πολλαπλασιασμό των δόσεων και των προμηθειών. Είμαστε αρκετά μακριά αν είναι κατάλληλος ο χρόνος για το άνοιγμα της κοινωνίας και της αγοράς. Αυτά κρίνονται σε επίκαιρη συγκυρία.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία – πρώτα Γυμνάσια και Λύκεια και στη συνέχεια τα δημοτικά – να ανοίξουν με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας έως το τέλος του μήνα αυτού. Αν θα είναι 16 ή 22 Μαρτίου θα το δούμε εν καιρώ, με την εισήγηση των επιδημιολόγων μας, είναι όμως καθαρή δική μας πρόθεση να ανοίξουμε.

Επιπλέον, εντός του Απριλίου αν τα πράγματα πάνε με την καλή φυσιολογική φορά, σταδιακώς θα σκεφτόμαστε και τα υπόλοιπα κεφάλαια της αγοράς, τα οποία παραμένουν κλειστά όπως είναι η εστίαση και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Επαναλαμβάνω, δική μας πρόθεση είναι εντός του Μαρτίου να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, να ανοίξουμε τα σχολεία, Απρίλιο να πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Έχουμε την πεποίθηση ότι τον Μάιο θα είμαστε σε πολύ βελτιωμένη κατάσταση” περιέγραψε.

Πηγή: Enikos

About Author