Θέμης Σοφός: “Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον”

«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον» τόνισε ένας εκ των δύο συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός μετά την απόρριψη από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας του αιτήματος ακύρωσης της μεταγωγής δηλώνοντας αναρμόδιο.

Ο Θέμης Σοφός σημειώνει ότι ως δικηγόρος έκανε «ανιδιοτελώς το χρέος του για την αποκλιμάκωση «μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται το μέσον μιας κρίσης, ενώ αποτελεί κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θέμης Σοφός μαζί με την Ιωάννα Κούρτοβικ σαν δικηγόροι του απεργού πείνας προσέφυγαν σε δυο νομικές διαδικασίες, την αίτηση διακοπή ποινής και την προσφυγή για την απόρριψη της επαναμεταγωγής του κρατουμένου στον Κορυδαλλό και οι δύο απορρίφθηκαν.

«Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται», κατέληξε στη δήλωση του.

Αναλυτικά, ο Θέμης Σοφός ανέφερε:

«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον. Έκανα ως δικηγόρος ανιδιοτελώς το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω, για την αποκλιμάκωση μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας ποικιλόμορφης κρίσης. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται».

About Author