Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Φράκαρε και ο νεκροθάλαμος στο “Αττικόν”

Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, κάτι που έχει φέρει στα όριά του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις ΜΕΘ Covid να εξαντλούνται και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δίνει τιτάνια μάχη κάθε μέρα. Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος, σημείωσε ότι στο νοσοκομείο Αττικόν ο νεκροθάλαμος είναι γεμάτος, με 10 σορούς να παραμένουν εκτός ψυγείου.

«Σήμερα το πρωί που ήμουν στο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι μου επισήμαναν τον ασυνήθιστα υψηλό αριθμό νεκρών, που υπήρχαν στον νεκροθάλαμο του νοσοκομείου. Ήταν περί τους 25 νεκρούς. Ο νεκροθάλαμος έχει αναμονή για 15 νεκρούς, ενώ 10 ήταν στον προθάλαμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό σημαίνει ότι αυξάνει η νοσηρότητα και από άλλες αιτίες. Είναι κακό που τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία αντιμετώπισης μιας νόσου» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι οι νεκροί, όχι μόνο του κοροναϊού, αυξάνονται.

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη οργάνωση του συστήματος υγείας, με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα.

«Να μπεί ο ιδιωτικός τομέας στη νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

About Author