Κουφοντίνας: Σήμερα περιμένουν την απόφαση για τη δεύτερη προσφυγή

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας για το αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.


Μέσω των δικηγόρων του, Ιωάννας Κούρτοβικ και Θέμη Σοφού, ο καταδικασμένος για έντεκα ανθρωποκτονίες ως μέλος της «17 Νοέμβρη» έχει ζητήσει την ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και την επαναμεταγωγή του στον Κορυδαλλό, θέτοντας το επιχείρημα πως το γράμμα του νόμου, όπως τροποποιήθηκε από την κυβέρνηση, αναφέρει πως η μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας θα έπρεπε αρχικά να πραγματοποιηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν προηγουμένως.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η εισήγηση της αρμόδιας εισαγγελέα προς τους δικαστές είναι αρνητική για το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα. Η πρότασή της είναι να απορριφθεί το αίτημα ως νόμω αβάσιμο, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που αποτελεί προϋπόθεση του νόμου. Με αυτό το σκεπτικό, η εισαγγελέας προσθέτει πως νομικό έρεισμα θα μπορούσε να έχει μία αίτηση του κρατουμένου στα διοικητικά δικαστήρια.

Πάντως, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, που πιθανότατα θα εκδοθεί ακόμη και σήμερα, είναι η τελευταία «ζαριά» του Δ. Κουφοντίνα και των δικηγόρων του, ώστε να δοθεί λύση μέσω της δικαστικής οδού στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Το αίτημα διακοπής εκτέλεσης της ποινής που κατέθεσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απορρίφθηκε την περασμένη Πέμπτη, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να επισημαίνει πως θα μπορούσε να γίνει δεκτό σε περιπτώσεις ανίατης ή χρόνιας ασθένειας.

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας που επικαλείται μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών (σ.σ. ο Δ. Κουφοντίνας) είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής, ώστε να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» ανέφερε η πρόεδρος του Δικαστηρίου με την ανακοίνωση της απόφασης.

About Author