“Σφυροκοπά” το ΕΣΥ στην Αττική ο κοροναϊός – Ρεκόρ με 276 εισαγωγές ασθενών το Σάββατο

Η πιο δύσκολη ήταν η εφημερία του Σαββάτου στην Αττική, αφού έγιναν 276 εισαγωγές ασθενών, ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αριθμός εισαγωγών, ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ, από τα περιστατικά κοροναϊού. Tο πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας  Βασίλη Κικίλια, για τη διαχείριση της κατάστασης στα νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την επιδημία.

Ήδη, το ΝΙΜΤΣ έχει σχεδον γεμίσει από περιστατικά non Covid-19 και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκκένωση των κλινικών του Σισμανόγλειου, ώστε να αρχίσει να δέχεται περιστατικά Covid-19 από την ερχόμενη Τρίτη.

Τα καθημερινά κρούσματα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και ήδη ο στόχος για άνοιγμα της αγοράς στις 16 Μαρτίου φάινεται ανέφικτος και οι αρμόδιοι να προσανατολίζονται πλέον προς την 22α Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι το αυστηρό lockdown θα παραταθεί για ακόμη μία εβδομάδα.

Η πορεία της πανδημίας μέχρι στιγμής δείχνει πως οι μεταλλάξεις έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο, αφού, εκτός από τα 2.301 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Σάββατο, ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται πλέον σε 452.

About Author