Ν. Σμύρνη: Χημικά και κρότου-λάμψης εναντίον πορείας κατοίκων (video)

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, κατά την πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων, μετά την αναίτια βία και τις προσαγωγές το μεσημέρι της Κυριακής. Η Αστυνομία διέλυσε την πορεία στο ύψος της πλατείας, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, όπως φαίνεται στο βίντεο του news 24/7.

Νωρίτερα, πολίτες έκαναν  πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, υπό τα χειροκροτήματα όσων βρίσκονται στα μπαλκόνια τους.

 

Το μεσημέρι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα βίντεο, αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και άρχισαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες. Όταν κάποιοι αντέδρασαν, οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με άνδρες της ΕΛΑΣ που προχώρησαν και σε βίαιες προσαγωγές,  όπως φαίνεται στο βίντεο του ThePressProject.

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειξαν αστυνομικούς να υπερβαίνουν τα καθήκοντα τους, κάνοντας χρήση για μια ακόμη φορά υπέρμετρης βίας εναντίον πολιτών.

Διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

“Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.”

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα βίντεο, από τα δεκάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ούτε φωτογραφίες ή μαρτυρίες, που να αποτυπώνουν “επίθεση 30 ατόμων εναντίον των αστυνομικών”.

About Author